Tjänster

Vi tränar för att bli äldre - Hela Kroppen, hela livet

Tjänster

 

Vi utför många tjänster, bl a naprapati och stötvågsbehandling. Vi utför även massage; klassisk massage, idrottsmassage, koppningmassage & andningsmassage. Dessutom kan du göra kroppsanalys hos oss.

 

Stötvågsbehandlingar och diagnostiskt ultraljud

 

Stötvågsbehandling (shockwave therapy) är en vetenskapligt utvärderad och beprövad behandlingsmetod som ger bevisad effekt på en mängd skador och besvär i kroppens senor och muskler. Den forskning som är gjord idag visar på mycket goda resultat, 65%-95% förbättring vid behandling av långdragna muskel/senbesvär som plantarfascit/hälsporre, hälseneinflammation, tennisarmbåge eller axelbesvär.

 

Diagnostisk ultraljudsundersökning används för att ännu bättre säkerställa vilken struktur som orsakar smärta eller nedsatt funktion. Med diagnostiskt ultraljud kan man också se omfattningen av en skada och även följa läkningsprocessen över tid. Ultraljudsundersökning lämpar sig väldigt bra som komplement.

 

För mer information kontakta oss.

 

Både stötvågsbehandling och diagnostisk ultraljudsundersökning utförs av Leg. naprapat Patrik Skarped.

 

Andningsmassage

Vid långvariga eller återkommande andningsproblem är det vanligt att man börjar andas ytligare. Det gör att man upplever lufthunger och snabbare känner sig andfådd.

 

Detta förekommer vid exempelvis KOL, astma eller funktionella andningsbesvär efter skada i bröstryggen. Genom att massera det område som är engagerat i andningsrörelser ger man möjlighet till en ökad rörlighet i bröstkorgen. Det botar inte grundproblematiken men kan förbättra andningsfunktionen. Mellan varje behandlingstillfälle rekommenderas att man arbetar med andningsövningar dagligen för bästa resultat.

 

Andningsmassagen är verksam och litet krävande. Det kan förekomma biverkningar framförallt efter första behandlingstillfället. Vanliga biverkningar är träningsvärk, ökad reflux eller ökad slembildning.

 

Vi rekommenderar tre massagebehandlingar med tre veckor mellan varje behandling.

För att kunna mäta resultat av behandlingen mäter vi rörelseomfånget i området kring bröstbenet före och efter behandling. Vi mäter också det maximala utandningsflödet i liter/minut med en enkel PEF-mätare. Man mäter före varje behandlingsomgång.

Utöver detta får man fylla i en självskattning av sina besvär före och efter behandling.

 

Det är Jenny Sterner som utför andningsmassagen.

 

Koppningsmassage

Koppningsmassage är en kombination av svensk klassisk massage och 5000-årig koppningsteknik. Med hjälp av silikon- eller gummikoppor skapas ett vakuum som suger upp huden. Detta påverkar bindväven i muskler och underhud och blodgenomströmningen till hud och muskler ökar.

Koppning är när massören för koppan över ett område och det är en djupgående metod som, i kombination med klassisk massage ger en form av bindvävsmassage. Vid behov kan man punktbehandla genom att låta koppan sitta över en triggerpunkt eller ett spänd område med mycket förtätad bindväv. Metoden kan användas på hela kroppen, med undantag för ev. områden med åderbråck eller på personer som äter blodförtunnande medel.

Effekter vid koppningsmassage:

För kroppen:

Bra vid ärrbildning t ex efter skada eller operation

Hjälper till att rensa ut slaggprodukter

Minskar muskelspänningar

Förbättrar immunförsvaret

Ökar blodcirkulationen

Aktiverar lymfcirkulationen

Bra mot celluliter

Vid ansiktsbehandling (ansiktskoppning finns även som kurs för hemmabruk)

Ökar upptaget av produkter i ansiktsbehandling

Aktiverar lymfcirkulationen - svullnader & påsar under ögonen minskas

Minskar ärrbildning

Minskar muskelspänningar i exempelvis käkmuskulatur

Lindrar spänningshuvudvärk

Ökar blodcirkulationen och ger huden en fin lyster

Djuprengör huden - Är bra exempelvis vid oren hud, knottror, acne.

Bra i anti-agesyfte - huden stramas upp, rynkor och grova linjer slätas ut

 

När ska man inte använda sig av ansiktskoppning?

Innan skador i ansikte (bla.slag, brännskador) har läkt.

Vid cancer.

Vid grova cuperoser (ytliga blodkärlsbristningar)

 

Det är Malin Bergström som utför koppningsmassagen

 

Kroppsanalys

 

Mätinstrumentet InBody är validerad till 98,6% jämfört med en DEXA röntgen och mäter förhållandet mellan muskler, fett och skelett. Den är en mer specifik mätmetod än BMI eller andra typer av uppskattningar/mätningar.

 

Inför livsstilsförändringar och eller viktnedgång är detta en utmärkt metod för att kunna följa förändringar av minskad fettmassa och ökad muskelmassa. Den kan används i samband med rehabilitering för att mäta muskelmassa efter tex. knäoperationer.

 

En scanning hjälper dig att skapa rätt förutsättningar för din träning och dina mål.

 

Ord pris 195 kr - medlem 10% rabatt.

 

Är du gravid eller har pacemaker bör du ej göra en scanning.

Tänk på att du ska ha fastat 2-3 timmar innan mätning, ej tränat hårt senaste dygnet.

Undvik gärna även kaffe och nikotin innan mätning.

 

Ta av klocka, smycken, mobiltelefon innan vägning.