Andningsmassage

Vi tränar för att bli äldre - Hela Kroppen, hela livet

 

Andningsmassage

 

Vi utför massagebehandlingar - klassisk massage, idrottsmassage, koppningmassage & andningsmassage.

 

Massage kan bokas direkt online - boka massage - välj "Tjänster". Om du inte hittar någon passande tid via onlinebokningen vänligen ring 0550-16501 så hittar vi en tid.

 

Andningsmassage

Vid långvariga eller återkommande andningsproblem är det vanligt att man börjar andas ytligare. Det gör att man upplever lufthunger och snabbare känner sig andfådd.

 

Detta förekommer vid exempelvis KOL, astma eller funktionella andningsbesvär efter skada i bröstryggen. Genom att massera det område som är engagerat i andningsrörelser ger man möjlighet till en ökad rörlighet i bröstkorgen. Det botar inte grundproblematiken men kan förbättra andningsfunktionen. Mellan varje behandlingstillfälle rekommenderas att man arbetar med andningsövningar dagligen för bästa resultat.

 

Andningsmassagen är verksam och litet krävande. Det kan förekomma biverkningar framförallt efter första behandlingstillfället. Vanliga biverkningar är träningsvärk, ökad reflux eller ökad slembildning.

 

Vi rekommenderar tre massagebehandlingar med tre veckor mellan varje behandling.

För att kunna mäta resultat av behandlingen mäter vi rörelseomfånget i området kring bröstbenet före och efter behandling. Vi mäter också det maximala utandningsflödet i liter/minut med en enkel PEF-mätare. Man mäter före varje behandlingsomgång.

Utöver detta får man fylla i en självskattning av sina besvär före och efter behandling.

 

Det är Jenny Sterner som utför andningsmassagen.